Foto: LETA

Sestdienas pēcpusdienā novērsti elektroinstalācijas bojājumi stacionāra "Gaiļezers" pagrabstāva telpā, kur aizvadītajā naktī bija izcēlies ugunsgrēks, portālu "Delfi" informēja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Aija Lietiņa.

Stacionārs "Gaiļezers" turpina darbu tāpat kā pirms ugunsgrēka. Lokālais ugunsgrēks nozīmīgus postījumus nav radījis, uzsvēra slimnīcas pārstāve.

Lietiņa slimnīcas vadības vārdā izsaka pateicību Austrumu slimnīcas dežūrpersonālam, Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas mediķiem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD), Valsts policijas darbiniekiem, slimnīcas apsardzei un tehniskajiem darbiniekiem, kuri rīkojās ļoti operatīvi un pašaizliedzīgi, palīdzot novērst ugunsgrēku un pārvedot pacientus no Intensīvās terapijas klīnikas uz Toksikoloģijas un sepses klīniku, kur viņiem tiek nodrošināta visa nepieciešamā aprūpe.

Vēstīts, ka naktī uz sestdienu pagrabā zem stacionāra "Gaiļezers" Intensīvās terapijas klīnikas izcēlies ugunsgrēks, kurš operatīvi tika novērsts.

Pēc ugunsgrēka radās funkcionāli bojājumi elektroinstalācijā, tāpēc septiņi pacienti no Intensīvās terapijas klīnikas tika pārvesti uz stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīniku, kur bija iespējams nodrošināt līdzvērtīgu aprūpi.

Ugunsgrēka cēloņi vēl nav zināmi. Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valde ir apmeklējusi notikuma vietu un uzdevusi veikt notikušā apstākļu pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!