Valsts budžeta izskatīšanas dienā, trešdien, vismaz 45 tūkstoši izglītības darbinieku piedalīsies vai aktīvi atbalstīs streiku, lai pievērstu sabiedrības uzmanību un aizstāvētu izglītības darbinieku intereses jautājumā par skolotāju darba samaksas reformu.
Šī iemesla dēļ trešdien pie Saeimas notiks arī izglītības darbinieku pikets, kuram pieteikti 300 cilvēku.

Streikotāji vēlas arī panākt, lai tiktu pievērsta lielāka uzmanība piecus un sešus gadus veco bērnu sagatavošanai skolai.

Jau vairākkārt ziņots, ka LIZDA rīkojusi vairākas aktivitātes, tostarp streiku 16.novembrī, kurā piedalījās un to atbalstīja aptuveni 53 tūkstoši cilvēku.

LIZDA vadība vairākkārt tikās arī ar valsts atbildīgajām amatpersonām - Valsts prezidenti, premjeru un arī ar partiju pārstāvjiem, lai panāktu savas prasības, taču kompromiss netika atrasts.

Viena no galvenajām prasībām bija izglītības likuma pildīšana. Tas paredz, ka no 2000.gada 1.janvāra zemākās kategorijas skolotāju algām jābūt divu minimālo algu apjomā. Aprēķini liecina, ka šiem mērķiem nepieciešami gandrīz 29 miljoni latu, taču valdība nolēma piešķirt 8,24 miljonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!