Pēdējie partiju popularitātes reitingi, kas veidoti pēc tā dēvētā skrejlapu skandāla sākšanās, liecina, ka skandālā iesaistītais "Latvijas Ceļš" (LC) nepārvarētu iekļūšanai Saeimā nepieciešamo 5% barjeru.
"Latvijas faktu" aptauja, kas veikta 1. un 2.oktobrī, liecina ka "Latvijas Ceļš" ir 8.populārā partija ar 4,5% vēlētāju atbalstu. Vēl piecas dienas iepriekš LC reitings bija 5,5%.

Otra skandālā iesaistītā partija - Tautas partija (TP) - pēc skandāla savu popularitāti ir zaudējusi tikai nedaudz - par 0,2%, taču joprojām ir populārākā partija ar 14,7%. Otrā populārākā ir partija "Jaunais laiks" ar 13,8% (+0,2%), bet trešā - kreiso spēku apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" ar 12,9% (+0,4%).

Iekļūšanai Saeimā nepieciešamo 5% barjeru pārsniegtu Latvijas Pirmā partija ar 8,6% (+3%), Zaļo un zemnieku savienība ar 7,9% (+0,3%) un "tēvzemieši" ar 5,4% (-0,4%).

No pašreiz Saeimā esošajām partijām 5% vēlētāju atbalstu nav saņēmušas arī Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP), par kuru balsotu tikai 4,6% (-0,3) balsstiesīgo Latvijas iedzīvotāju, un Egila Baldzēna Sociāldemokrātu savienība, kura saņēmusi 1,4% (-0,8%) pilsoņu atbalstu.

Par Jurija Žuravļova Sociāldemokrātisko labklājības partiju balsotu 1,8% (+0,2%) balsstiesīgo iedzīvotāju, bet par Daugavpils mēra Riharda Eigima partiju "Latgales gaisma" oktobra sākumā balsotu 1,6% (-0,5%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!