Parlamentārā izmeklēšanas komisija pedofilijas lietā vēlas, lai Augstākās tiesas priekšsēdētājs Andris Guļāns izmeklētu Ģenerālprokuratūras darbības likumību saistībā ar pedofilijas lietu.
Komisija reizē ar starpziņojumu Saeimā iesniegs lēmumprojektu, kurā Guļānam būs izteikts šāds aicinājums, žurnālistus informēja komisijas priekšsēdētājs Jānis Ādamsons.

Pēc komisijas domām, pedofilijas lietas izmeklēšana prokuratūrā nenotiek pietiekami aktīvi un efektīvi. Ādamsons tomēr nevēlējās sīkāk paskaidrot, kādēļ Ģenerālprokuratūras darbība būtu izvērtējama, bet tas tikšot uzrādīts komisijas sagatavotajā starpziņojumā Saeimai.

Izmeklēšanas komisija arī Saeimā iesniegs lēmumprojektu, kurā valdība tiks aicināta atjaunot tikumības policijas darbību.

Jau ziņots, ka nākamā gada budžetā finansējums šim nolūkam nav paredzēts. Ādamsons pagaidām nevarēja žurnālistiem pateikt, vai starpziņojumā būs nosauktas amatpersonas, kuras saistītas ar pedofilijas lietu.

Komisijas locekļi uzskatot, ka amatpersonu nosaukšana nav komisijas darbības pašmērķis, tomēr tas nenozīmējot, ka šo amatpersonu uzvārdi netiks nosaukti, un galaziņojumā tie noteikti tiks minēti.

Komisiju arī satrauc, ka sabiedrību un masu medijus vairāk interesē "asins izliešana", proti, amatpersonu nosaukšana, nevis problēmas risinājums kā tāds.

"Mēs gribam, lai šīs nejēdzības mūsu valstī tiek izbeigtas," sacīja Ādamsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!