Saeimas izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā starpziņojums parādījis, ka tās darbība saistīta vairāk ar politiskās ietekmes sfēru dalīšanu, nevis ar konkrēto kriminālnoziegumu. Šādu viedokli piektdien intervijā Latvijas Radio pauda politologs Artis Pabriks.
Viņš sacīja, ka jau no komisijas izveidošanas bijis skaidrs, ka tas ir aizsākums politiskai lietai, turklāt ar žurnālisti, kas veidojuši materiālus par pedofilijas lietu, saistīti ar politiku.

"Ir konkrēti cilvēki, kas darbojas gan kā žurnālisti, gan kā politiķi, un tas, manuprāt, nav pats labākais variants," sacīja Pabriks.

Viņš arī atzīmēja, ka skandāls izvērsies tad, kad Latvija atguvusi "otro elpu" starptautiskās attiecībās - pozitīvi atrisinājusi problēmas ar valodas likumu un nobruģējusi ceļu uz Eiropas Savienību.

Politologs atzina, ka nevar izslēgt iespēju, ka pedofilijas skandāls Latvijā tiek veicināts no ārvalstīm, kā arī to, ka skandāla veicinātāji Latvijā ir saistīti ar VDK.

"Tas ir viens no jautājumiem, kuru arī šeit vajadzētu pārbaudīt. Ir skaidrs tas, ka tādā valstī kā Latvija, kas visu laiku atrodas citu valstu ietekmes sfērā un pati par sevi ir vāja un politiskā ziņā jauna, daudz kas ir iespējams," viņš sacīja.

Pabriks uzskata, ka šo apstākļu dēļ izmeklēšanā būtu laiks iesaistīties Satversmes aizsardzības birojam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!