Foto: PantherMedia/Scanpix

Trešdien mazajā Ventspils peldbaseinā peldēšanas apmācības nodarbības laikā noticis traģisks negadījums, kurā gājis bojā zēns, apstiprināja olimpiskā centra "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis.

Konstatējot negadījumu, bērnam nekavējoties uz vietas sniegta pirmā palīdzība un izsaukta mediķu ekipāža, tomēr mediķiem nav izdevies glābt bērna dzīvību.

Pēc negadījuma notikuma vietā strādājusi Valsts policija (VP), skaidrojot notikušā apstākļus.

Boitmanis pagaidām nevarēja komentēt plašākus nelaimes gadījuma apstākļus, jo viņa rīcībā vēl neesot policijas slēdziena un pašlaik neesot skaidri notikušās traģiskās nelaimes cēloņi.

Mazais peldbaseins ir speciāli paredzēts bērnu peldēšanas apmācībai. Nodarbība, kas paredzēta bērniem līdz septiņu gadu vecumam, notikusi profesionāla un pieredzējuša trenera vadībā. Boitmanis treneri raksturoja kā diplomētu un pieredzējušu, kurš Ventspils peldbaseinā strādājis trīs gadus un iepriekš ne reizi neesot radījis šaubas par savu profesionalitāti.

Ventspils pašvaldība izveidojusi komisiju, ko vada domes izpilddirektors Aldis Ābele, lai noskaidrotu traģiskā nelaimes gadījuma apstākļus, iespējamos iemeslus un amatpersonu atbildību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!