Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā konkursā uz VID vadītāja amatu nepretendēs, pirmdien intervijā LNT raidījumam atzina pati Pelēkā.

Viņa atzina, ka nav apsvērusi kandidēt uz VID vadītāja amatu. Savu lēmumu viņa skaidroja ar to, ka VID ģenerāldirektora amats ir psiholoģiski un fiziski pārāk liels izaicinājums. Viņa atzina, ka labprāt turpinātu savu līdzšinējo darbu kā VID vadītāja vietniece nodokļu jomā.

Runājot par turpmākajiem darbiem, Pelēkā skaidroja, ka līdz brīdim, kad atradīs jauno VID vadītāju, uzdevums būs pabeigt iepriekš sāktās darbinieku rotācijas. Tāpat plānota štatu samazināšana.

Savukārt saistībā ar līdzšinējo VID darbu, Pelēkā atzina, ka Iedzīvotāju ienākuma nodoklis nepildās kā prognozēts. Viņa to skaidroja ar to, ka šogad ir lielas valsts atmaksas. Līdzīga situācija esot arī ar Pievienotās vērtības nodokli, kas arī pildās sliktāk nekā iepriekš prognozēts.

Kā ziņots, līdzšinējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone iesniedza atlūgumu un savus pienākumus šajā amatā pildīs līdz 27. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!