Foto: LETA

Latvijas Pensionāru federācija pirmdien Domes sēdē pieņēma rezolūciju, kurā pieprasa 2018. gadā daļu no valsts budžeta pieauguma novirzīt pensionāriem svarīgu problēmu risināšanai.

Rezolūcijā norādīts, ka turpinoties dzīves dārdzības pieaugumam, pensionāru dzīves līmenis turpina kristies. "Tikai pensiju indeksācija nespēj nodrošināt pensionāru ienākumu paaugstināšanos tādā līmenī, lai saglabātu iespēju iegādāties preces un pakalpojumus iepriekšējā līmenī, lai maksātu nodokļus paaugstinātos apmēros," teikts rezolūcijā.

Tiek norādīts, ka šobrīd risināšanas stadijā atrodas vairāki pensionāriem nozīmīgi jautājumi, tai skaitā piemaksu palielināšana pie pensijām par darbu līdz 1996. gadam, ar nodokli neapliekamā minimuma paaugstināšana pensionāriem, kā arī citi, kas prasa papildus līdzekļus no valsts pamatbudžeta.

Kā pieļāva federācijas vadītājs, Saeimas deputāts Andris Siliņš (ZZS), pensionāru jautājumu risināšanai vajadzētu dažus desmitus miljonu eiro.

"Latvijas Pensionāru federācijas Domes sēdes dalībnieki visu Latvijas pensionāru vārdā kategoriski pieprasa noteikt prioritāti valsts vecāko iedzīvotāju jautājumiem un 2018. gadā daļu no valsts budžeta pieauguma novirzīt pensionāriem svarīgu problēmu risināšanai," uzsvērts rezolūcijā.

Tāpat seniori uzklausīja Ekonomikas ministrijas (EM) skaidrojumu par gāzes tirgus atvēršanu un to, vai tas sadārdzinās gāzes cenas. EM pārstāve Olga Bogdanova skaidroja, ka gāzes tirgus atvēšana vairāk ietekmēs uzņēmumus, ne mājsaimniecības. Gadījumā, ja nenotiks kādas globālas izmaiņas, kas varētu celt gāzes cenas vai arī piegādātājam nevajadzēs veikt kādas investīcijas, kuru finansēšanai nāktos celt cenu, iedzīvotājiem lielas izmaiņas nevajadzētu izjust, viņa uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!