Foto: DELFI

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) pirmdien domes sēdē vienojās sākt parakstu vākšanu par pensiju indeksācijas atsākšanu no 2013.gada 1.oktobra un aicina iniciatīvu parakstīt arī iedzīvotājiem, kuri nav sasnieguši pensijas vecumu, tostarp jauniešiem pēc 18 gadu vecuma.

Jaunievēlētais LPF priekšsēdētājs Andris Siliņš mudina iniciatīvu parakstīt visiem, kam rūp pensionāru labklājība. Viņš domes sēdē minēja, ka daudz publiskajā telpā tiek runāts par paaudžu sašķeltību, un cer, ka ar šo akciju izdosies pierādīt pretējo.

"Ceru, ka, piedaloties šajā parakstu vākšanas akcijā, parādīsim mūsu vienotību un masveidību," teica Siliņš.

Parakstīties iespējams tikai fiziski uz speciālām parakstu lapām, kuras šodien tika nodotas LPF pārstāvjiem no vairākiem Latvijas reģioniem. Parakstus plānots vākt līdz 1.aprīlim.

Kā ziņots, valsts pensiju indeksācija ir iesaldēta no 2009.gada un tādu to plānots atstāt līdz 2014.gada 1.janvārim. 2014.gadā plānots atsākt visu pensiju indeksāciju vienu reizi gadā - 1.oktobrī, ņemot vērā tikai patēriņa cenu (inflācijas) indeksu.

Deputāts un Labklājības ministrijas (LM) parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V) iepriekš norādījis, ka LM skaidri apzinās, ka pensijas nav indeksētas kopš 2009.gada un tās pakāpeniski zaudē savu sākotnējo pirktspēju. Taču ministrija arī apzinās to, ka bezatbildīga rīcība, deficīta apstākļos palielinot sociālā budžeta izmaksas, radītu šā brīža sociālo iemaksu veicējiem skaidru priekšstatu par to, ka valdība nespēj turēt doto vārdu un panākt stabilu ilgtspējīgu sociālā budžeta darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!