Foto: LETA

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) masu medijiem izplatījusi paziņojumu, kurā norobežojas no informācijas, ka pensionāri šūpojot valdību un cenšas panākt Ventspils mēra Aivara Lemberga iecelšanu par premjeru.

Kā vēstīts, TV3 raidījums "Nekā personīga" svētdien vēstīja, ka pensionāru aizvainojums par viņu prasību ignorēšanu varētu būt iemesls valdības krišanai, un Pensionāru federācija ir paveikusi vērienīgus priekšdarbus, lai iedzītu valdību strupceļā. Federācijas priekšsēdētāja vietniece Dzintra Žilde mudināja gāzt Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas (V) vadīto valdību un par premjeru virzīt Ventspils mēru Aivaru Lembergu (ZZS).

"Latvijas Pensionāru federācijas centieni panākt pensionāriem labvēlīgas izmaiņas likumdošanā ir izsaukuši nevēlamas reakcijas no to spēku puses, kas izplata nepatiesu informāciju, cenšoties kompromitēt Latvijas lielāko nevalstisko organizāciju," teikts otrdien izplatītajā paziņojumā.

Tajā uzsvērts, ka LPF kategoriski noraida un norobežojas no informācijas, "kas izplatīta masu medijos par to, ka pensionāri šūpo valdību un cenšas panākt Ventspils mēra A. Lemberga iecelšanu par premjeru".

Organizācija pauž gatavību arī turpmāk konstruktīvi sadarboties ar valsts augstākajām institūcijām un meklēt iespējas, lai panāktu finansiāli izsvērtu pensionāru priekšlikumu risinājumu.

Tāpat LPF norāda, ka ir atvērta sadarbībai ar visiem Saeimā ievēlētajiem deputātiem un to frakcijām.

"Nekā personīga" iepriekš ziņoja, ka gada sākumā federācija ir noslēgusi vienošanos ar četrām Saeimā pārstāvētām partijām, ka tās atbalstīs prasības par pensiju paaugstināšanu. Federācijas aicinājumam nav atsaukušās tikai partija "Vienotība" un Latvijas Reģionu apvienība.

Par to, ka Pensionāru federācijā valda bravūrīga līksme par gaidāmajiem panākumiem, liecinot "Nekā personīga" rīcībā nonākusī e-pasta vēstule, ko saviem biedriem sūtījusi Žilde.

Vēstulē teikts: "Tikai kopīgiem spēkiem apvienojoties, ir iespējama stulbās Straujumas valdības gāšana un mūsu premjerministra Lemberga nākšana pie varas, Latvijas labklājības uzplaukums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!