Foto: LETA
Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 5.novembrī plāno sākt skatīt krimināllietu, kurā apsūdzēts 71 gadu vecs vīrietis par iejaukšanos gāzes komercuzskaites mēraparātu darbībā, informēja tiesā.

Atbilstoši lēmumam par personas saukšanu pie kriminālatbildības apsūdzētais vīrietis vairākkārt iejaucās gāzes komercuzskaites mēraparātu darbībā, kas radīja iespēju personām patvaļīgi patērēt gāzi. Apsūdzētais pensionārs laikā no 2011. gada sākuma līdz šā gada 10. februārim mantkārīgu motīvu vadīts - nolūkā pret atlīdzību radīt iespēju personām patvaļīgi patērēt gāzi - veica iejaukšanos gāzes komercuzskaites mēraparātu darbībā, iepriekš skaidroja prokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Viņa arī piebilda, ka apsūdzētais vīrietis, realizējot savu nodomu, izmantodams to, ka tika atbalstītas viņa noziedzīgās darbības un radītas iespējas piekļūt kompānijas "Latvijas Gāze" piederošajiem gāzes komercuzskaites mēraparātiem, kas atradās dažādās vietās Rīgā un Jūrmalā, sabojāja rūpnīcas ražotāja uzlikto kniedi un veica mērķtiecīgas darbības, lai samazinātu skaitītāja rādījumus.

Senioram uzrādīta apsūdzība pēc Krimināllikuma panta par nelikumīgām darbībām ar patērētās elektroenerģijas, siltumenerģijas un gāzes komercuzskaiti.

Uzņēmuma "Latvijas Gāze" preses sekretārs Vinsents Makaris iepriekš pastāstīja, ka patvaļīga dabasgāzes izmantošana un iejaukšanās mērierīcēs ir ne vien problēma, kas rada zaudējumus uzņēmumam, bet arī būtisks drošības risks pārkāpējam un apkārtējiem cilvēkiem un īpašumam.

"Šāda nelegāla darbība, iejaucoties gāzapgādes sistēmā, rada noplūdes un sprādziena riskus, savukārt sprādziena rezultātā cietīs ne vien ļaundaris, bet var pat sagrūt visa ēka. Tādēļ "Latvijas Gāze" velta lielus spēkus, lai atklātu nelegālus pieslēgumus un mahinācijas ar skaitītājiem, " skaidroja Makaris.

Toreiz viņš arī atzīmēja, ka šogad atklāti seši nelegāli pieslēgumi. Nelegālu pieslēgumu noteikti gan esot vairāk, taču tos ne vienmēr ir viegli atklāt.

Savukārt gada laikā bija atklāti 290 skaitītāji, ar kuriem veiktas manipulācijas ar mērķi ietekmēt uzskaiti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!