Foto: LETA

Labklājības ministres Ilzes Viņķeles ("Vienotība") pausto nožēlu par pensionāru aizvainošanu Latvijas Pensionāru federācija (LPF) neuzskata par atvainošanos, sacīja organizācijas ilggadējā līdere Aina Verze.

"Tā nav atvainošanās, ko lasījām presē, bet neveikla taisnošanās," komentēja Verze.

Ceturtdien un piektdien LPF vēlreiz sazinājusies ar valdes locekļiem Latvijā, kuri palikuši nelokāmi par sākotnējo lēmumu – Viņķelei ir jādemisionē savu izteikumu dēļ.

Pēc Verzes lēstā, Viņķelei ir arī atbalstītāji, lai gan LPF valdē tādu neesot. Tomēr 20–30% pensionāru Latvijā varētu būt par ministres palikšanu amatā.

"Lēmums ir pieņemts, to nemainīsim, tas ir skaidrs. Ja Latviju neuzskata par valsti, lai arī tā bija okupēta, tam ir dziļāka jēga nekā tikai izteikumi. Gribu likt pie sirds [premjera Valda] Dombrovska kungam, ja jau viņš ir par stabilitāti, tad viņam ir jāpieņem demisija, un viss," nostāju apliecināja Verze.

Ja premjers nerīkosies, tikšot apsvērta iespēja prasīt visas valdības demisiju.

LPF domes sēde notiks 21.novembrī, lai gan tas būšot svinīgs pasākums, jo tiks atzīmēta organizācijas 20 gadu darbība. "Vienīgi, ko es lūgšu visus saprast, ka ir nepieciešama pensionāru vienotība," piebilda Verze.

Pensionāru dusmas izraisīja Viņķeles intervija žurnālam "Playboy", kurā labklājības ministre sacīja, ka pensionāriem, kas darba stāžu uzkrāja padomju laikos, esot jāapzinās, ka tā laika Latvija un šodienas Latvija esot divas dažādas valstis un viņu devumu citai valstij nevar adekvāti novērtēt pašlaik. Latvijā lielākā daļa pensionāru saņem mazas pensijas, kas ir zem oficiāli noteiktā iztikas minimuma valstī.

LPF uzskata, ka Viņķeles izpratne par sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem ir jāvērtē kā galēja cinisma un necieņas izpausme pret vecāko paaudzi.

Federācija atbildi no premjera vēl nav saņēmuši.

LPF birojā gan joprojām neesot žurnāla "Playboy", bet ir tikai izdrukas no ziņu portāliem ar intervijas atšifrējumu, kuriem ir liels lasītāju komentāru skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!