Foto: LETA

Pagājušajā gadā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) piesaistījusi investīcijas 127 miljonu eiro apmērā, šodien pēc Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padomes sēdes medijiem sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa uzsvēra, ka pērn investīciju apjoms Latvijā ir audzis, turklāt tajās jomās, kas saistītas ar ražošanu, nevis nekutamo īpašumu.

Pēc LIAA informācijas, pērn lēmumu veikt investīcijas Latvijā pieņēma 33 uzņēmumi, radot vairāk nekā 1200 jaunas darbvietas un investējot aptuveni 127 miljonus eiro.

LIAA direktors Andris Ozols informēja, ka investīciju jomā Latvijā valda tendence ieguldīt naudu pakalpojumu centru izveidē, kuru skaits pēdējā laikā aug.

"Līdz šim šajās jomās jau radīti vairāki tūkstoši darbvietu, kur ārzemju kompānijas Latvijā apkalpo savas valsts iedzīvotājus, bet darbiniekiem Latvijā maksā algas, kas ir virs valstī vidējās algas," uzsvēra Ozols.

Viņš piebilda, ka investīcijas ražošanā parasti aizņem ilgāku laiku, ko nosaka rūpnīcas uzbūvēšanas laiks un citi nosacījumi. Tomēr ražošanas jomā Latvijā lielākoties tiek ieguldīts tradicionālajās nozarēs - kokrūpniecībā, metālapstrādē, pārtikas ražošanā, kokvilnas izstrādājumu ražošanā utt. Pēc Ozola teiktā, investori ir no dažādām valstīm, tostarp Krievijas.

2010.gada 10.augustā tika izveidota Lielo un stratēģiski nozīmīgo investīciju projektu koordinācijas padome, lai nodrošinātu saskaņotu starpresoru sadarbību sekmīgai investīciju projektu īstenošanai Latvijas valsts interesēs, kā arī lai lemtu par nepieciešamajiem pasākumiem konkrētu investīciju projektu virzīšanā. Padomi vada Ministru prezidents. Padomes sekretariāta funkcijas veic LIAA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!