Vidzemes augstskolas (ViA) ārkārtas Satversmes sapulcē ceturtdien par rektoru aizklātā balsošanā ievēlēja Pēteri Cimdiņu. Par Cimdiņu nobalsoja 15 no 22 sapulces locekļiem. Profesors Pēteris Cimdiņš ir ieguvis doktora grādu bioloģijas zinātnēs un jau vairākus gadus ir profesors vides zinātnē un hidrobioloģijā Latvijas Universitātē.
No 1995. līdz 1997.gadam Cimdiņš bijis augstākās izglītības un zinātnes valsts ministrs. Kopš 1997.gada Cimdiņš paralēli pasniedzēja darbam strādājis par Augstākās izglītības padomes ekspertu un izglītības un zinātnes ministra padomnieku. No pērnā gada viņš ir Vidzemes augstskolas Padomnieku konventa priekšsēdētāja vietnieks. Viņš brīvi pārvalda latviešu, krievu un vācu valodu.

Jau ziņots, ka uz Vidzemes augstskolas rektora amatu kandidēja Marija Golubeva un Cimdiņš. Pašlaik rektora pienākumus pilda rektora vietas izpildītājs Gunārs Bajārs. Konkursu uz rektora amatu Vidzemes augstskola izsludināja pēc tam, kad tā 2001.gada 1.janvārī kļuva par valsts augstskolu. Saskaņā ar jauno ViA Satversmi rektoru turpmāk ievēlēs uz četriem, nevis diviem gadiem kā iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!