Foto: LETA
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) struktūrā nav nepieciešamas būtiskas pārmaiņas, tāpēc radikālas pārmaiņas nav gaidāmas, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja VID ģenerāldirektora amatam virzītā Ināra Pētersone.

"Nekas revolucionārs nav nepieciešams, jo reorganizācija jau dienestu ir skārusi un kolektīvs ir nomierinājies. Drīzāk jāstrādā uz kvalitāti un tās paaugstināšanu," sacīja Pētersone.

Dienestā patlaban strādājot ap 4000 darbinieki un to mainība esot salīdzinoši liela, tāpēc viena no viņas prioritātēm būšot nodrošināt, ka VID darbinieki spētu profesionāli attīstīties.

Viņa arī atzina, ka nodokļu iekasēšana joprojām apsteidz plānoto un sešos mēnešu plāns ir par 3% pārpildīts. Tiesa, bažas ir par uzņēmumu ienākuma nodokli, jo tā ieņēmumi esot samazinājušies.

"Delfi" jau ziņoja, ka valdība otrdien nolēma atbrīvot Neliju Jezdakovu no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amata sākot no šī gada 10.jūlija.

Ministri bez diskusijām nolēma pagaidām VID ģenerāldirektora pienākumu pildīšanu uzticēt līdzšinējai Jezdakovas vietniecei nodokļu jomā, Nodokļu kontroles pārvaldes direktorei Inārai Pētersonei.

Pētersone VID ģenerāldirektora pienākumus pildīs līdz jauna ģenerāldirektora iecelšanai, tomēr jau tagad tieši viņa tiek uzskatīta par ticamāko Jezdakovas pēcteci ietekmīgajā amatā.

"Delfi" jau vēstīja, ka ziņas par Jezdakovas vēlmi atstāt VID ģenerāldirektora amatu uzvirmoja pirms diviem mēnešiem.

Toreiz starp iespējamiem viņas pēctečiem tika minēta ne tikai Pētersone, bet arī pārējie vietnieki, tas ir, Tālis Kravalis un Kaspars Čerņeckis.

Jūnija beigās Jezdakova finanšu ministram iesniedza atlūgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!