Foto: Renars Koris

Svētdien, 25. septembrī, pie Deglavas ielas kalna vērienīgi atklāts Rīgas 84.vidusskolas sporta un aktīvās atpūtas laukums, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes (RD) pārstāve Baiba Gailīte.

Atklāšanā piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis, Rīgas 84. vidusskolas direktore Vineta Misgirda, būvfirmas PS "LNK Industries Partnerhip" pārstāvji, skolēni, vecāki, sabiedrībā populāri sportisti un rīdzinieki.

Gailīte norādīja, ka jau no paša rīta rīdzinieki tikai iesaistīti dažādas sportiskās aktivitātēs - futbola, basketbola, nūjošanas, volejbola, florbola, kā arī vieglatlētikas vingrinājumos.

Bērni kopā ar iemīļotajiem pasaku varoņiem apguva jauno rotaļu laukumu, bet bērnu vecākiem un vecvecākiem bija iespēja izmēģināt modernos āra trenažierus. Neiztika protams, bez pārsteigumiem un diplomiem par sportiskiem sasniegumiem, uzsvēra RD pārstāve.

Izveidoto Sporta un aktīvās atpūtas laukumu apmeklējuši jau vairāk nekā 10 000 Rīdzinieku un pilsētas viesu – tā liecina Rīgas pašvaldības policijas un atklāšanas pasākuma organizatoru apkopotā informācija.

Vēstīts, ka šogad Rīgas 84. vidusskolas teritorijā maijā tika uzsākti vērienīgi būvdarbi, kuru gaitā tapa sporta komplekss un dažāda veida aktīvās atpūtas laukumi. Būvdarbus pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma veic PS "LNK INDUSTRIES Partnership". Šobrīd objektā ir ieguldīti 2,8 miljoni eiro.

Teritorijā ir izveidoti un aprīkoti laukumi skeitošanai, basketbola, futbola, volejbola un tenisa spēlei. 1. decembrī ir plānots atklāt apmeklētājiem arī hokeja laukumu, ko pēc tam vasarā būs iespēja izmantot skrituļslidošanai. Ir arī īpašs laukums ielu vingrošanai. Teritorija ir iežogota un tajā ir bruģēti laukumi un celiņi gan gājējiem, gan skrituļotājiem. Apmeklētāju ērtībām teritorijā darbosies ģērbtuves, inventāra nomas punkti. Teritorijā ir izvietoti soliņi. Diennakts tumšajā laikā teritorija tiks izgaismota. Par kārtību un drošību teritorijā rūpēsies gan pašvaldības policija, gan apsardze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!