Foto: LETA
Sociālajā tīklā "Facebook" parādījušies attēli, kuros redzams, ka pie Nacionālās apvienības deputāta, bijušā tieslietu ministra Gaida Bērziņa mājas Ādažos noteikts ātruma ierobežojums, trešdien vēsta laikraksts "Diena".

Atļautais ātrums pie deputāta mājas ir 30 kilometri stundā.

Laikraksts ziņo, ka fotogrāfijas publicējis vietējais iedzīvotājs Dans Bērtulis, zem tām izvēršot ironisku komentāru: "Gribu izteikt pateicību NA Saeimas deputātam Gaidim Bērziņam par to, ka viņš spējis vienoties ar valsts AS "Latvijas valsts ceļi" un kvartālā pie savas mājas Ādažos, Draudzības ielā uzlicis ātruma ierobežojumu 30 kilometri stundā. Tā kā šī ir viena no divām Ādažu maģistrālajām ielām, tad visiem ādažniekiem ir fantastiska iespēja katru rītu un vakaru lēnām nobraukt gar deputāta māju un pazemībā noliekt galvu izredzēto priekšā."

Sarunā ar "Dienu" Bērziņš uzsver, ka nav vērsies nevienā ne valsts, ne pašvaldības institūcijā ar lūgumu izskatīt ceļa zīmes novietošanu. Viņš pats to ieraudzījis pirms pāris nedēļām. "Par to biju pat nedaudz izbrīnīts. Tomēr jautājums, kāpēc šāda ceļa zīme ir izvietota, noteikti jāprasa atbildīgajām institūcijām. Protams, tur ir dzīvojamās mājas, tur ir bērni, sestdienās un svētdienās ģimenes dodas pastaigās. Turklāt šajā krustojumā diezgan nopietni notiek dragreisi" klāsta Bērziņš.

"Latvijas valsts ceļi" ar zīmes novietošanu konkrētajā posmā nav saistīti, un par konkrēto posmu ir atbildīga pašvaldība.

Ādažu domē pilnībā noliedz, ka Bērziņš jebkādā veidā būtu saistīts ar jauno ātruma ierobežojumu. Domes pārstāve Monika Griezne "Dienai" norāda, ka situācija vēl tiek skaidrota: "Šobrīd varam pateikt, ka pilnīgi noteikti nevar būt tā, ka viena deputāta ērtībām tiek uzstādīta zīme, tas būtu absurds."

Pēc viņas teiktā, pirms kāda laika pie domes izpilddirektora ar iesniegumu vērsušies vairāki iedzīvotāji, sūdzoties par to, ka smagās automašīnas braucot par ātru , tāpēc privātmājas, kas atrodas pie ceļa, sākušas pamatīgi plaisāt. Tas arī esot iemesls ātruma ierobežojumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!