Foto: DELFI

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) palīdzība bija nepieciešama diviem cilvēkiem, kuri ar sniega motociklu ielūza Daugavā; tāpat glābēju palīdzība bija nepieciešama kādam slēpotājam, kurš ielūza upē Rīgā, pastāstīja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Viņa paskaidroja, ka pie Ikšķiles divi cilvēki nolēma pavizināties ar sniega motociklu pa Daugavas ledu, taču tajā ielūza. Kad notikuma vietā ieradās glābēji, viņi atradās aptuveni 700 metrus no krasta un ledus tur bija aptuveni divus centimetrus biezs.

Aptuveni 50 gadus vecais vīrietis bija ūdenī, bet 15 gadus vecais puika viņam bija padevis jaku un ar to turēja vīrieti virs ūdens. Glābēji abus cilvēkus nocēla no ledus.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša pastāstīja, ka vīrietis negadījumā guvis ķermeņa atdzišanu un vidēji smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Slimnīcā tika nogādāts arī jaunietis.

Savukārt Rīgā pie Mūkusalas vīrietis un sieviete bija devušies slēpot pa Daugavas ledu, taču vīrietis tajā ielūza. Sieviete bija vīrietim padevusi slēpošanas nūju, pie kuras turējās vīrietis. Netālu bija pašvaldības policijas darbinieki, kuri sniedza palīdzību līdz VUGD ierašanās brīdim. Vīrietis ledū ielūza aptuveni 70 metrus no krasta.

Vīrietis no NMPD palīdzības attiecās, viņa līdzi bija maiņas drēbes un pēc silta šķidruma iedzeršanas vīrietis devās mājās.

VUGD norāda, ka ledus nav vienmērīgi biezs un ir vietas, kuras neaizsalst, vai arī tādas vietas, kur ledus ir ļoti plāns. Ledus biezumu ietekmē straumes, akmeņi, parasti tas plānāks ir pie tiltiem. Tāpēc, neskatoties uz to, ka vairākas dienas pieturējies aukstums, var gadīties tajā ielūzt.

Pagājušajā diennaktī VUGD dzēsa 27 ugunsgrēkus, veica 14 glābšanas darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!