Policijas darbinieki Rīgā pie Krievijas vēstniecības pirmdien aizturēja piketa, kas veltīts ukraiņu militārās lidotājas Nadijas Savčenko atbalstam, dalībnieku - Latvijas Ukraiņu kongresa priekšsēdētāju Nikolaju Pavļuku.

Divi akcijas dalībnieki protestēja pret šādu policijas rīcību, prasot paskaidrot tās iemeslus, taču policisti komentārus nesniedza.

Vēlāk tika paskaidrots, ka Pavļuks aizturēts, jo uz viņa plakāta bija attēlota svastika.

Tāpat piketā aizturēts TV3 operators, pavēstīja Saeimas deputāts Jānis Dombrava (NA).

Viņš norādīja, ka policisti kā aizturēšanas iemeslu minējuši pilsētas piesārņošanu, jo operators zemē nometis papīra lapiņu.

"Par šādu pārkāpumu parasti pienākas administratīvais sods un protokolu izraksta uz vietas," sacīja Dombrava.

TV3 ziņu producents Alvils Vīksne pastāstīja, ka aizturētais ir operators Sergejs Medvedevs, kurš pie Krievijas vēstniecības darījis savu darbu - filmējis tur notiekošo akciju.

Atbilstoši Vīksnes stāstītajam, Medvedevam no kabatas izkritusi lapiņa ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina attēlu. Tajā brīdī pienākuši Valsts policijas darbinieki un teikuši, lai tiek pārtraukta skrejlapu izplatīšana. Kad operators atbildējis, ka viņš tikai dara savu darbu, viņš aizturēts un aizvests uz policijas iecirkni.

"Es ļoti ceru, ka jau drīzumā policisti operatoram atvainosies un palaidīs viņu vaļā," sacīja Vīksne.

Krievijā ieslodzītās ukraiņu militārās lidotājas Savčenko atbalsta akcijā pie Krievijas vēstniecības Rīgā pirmdien pulcējas ap 50 cilvēku.

Savčenko tiek apsūdzēta Krievijas žurnālistu Igora Korneļuka un Antona Volšina slepkavībā Luganskas novadā. Atbilstoši Krievijas varasiestāžu versijai Savčenko ar militāro lidmašīnu veica apšaudi, kurā gāja bojā žurnālisti. Savukārt viņas advokāta rīcībā esot pierādījumi, ka Savčenko apšaudes brīdi jau stundu esot atradusies prokremlisko separātistu gūstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!