Protestējot pret vārda un preses brīvības un cilvēktiesību neievērošanu Krievijā, vairākas privātpersonas 20.aprīlī pie Krievijas vēstniecības Latvijā rīko protesta akciju. Viena no akcijas rīkotājām Anna Balode informēja, ka galvenais "grūdiens" šāda protesta izteikšanai ir bruņoti ieņemtā nevalstiskā televīzija NTV.
Balode pastāstīja, ka akcija pieteikta Rīgas domē un tajā varētu piedalīties 10 - 15 cilvēku. "Ja mēs vēlamies taisnīgumu attiecībā pret Latviju un Latvijas pilsoņiem, atbalstu Rietumos, mums jāatbalsta brīvība citur," teikts paziņojumā.

Akcijas rīkotāji atgādina, ka 14.aprīlī naktī bruņoti ieņemta pēdējā nevalstiskā Krievijas televīzija NTV. Naktī uz Ostankinu atbrauca "omonieši" un nomainīja apsardzi stāvā, kur atradās NTV birojs, bet vairākiem žurnālistiem tika paziņots par atlaišanu. Vēlāk slēgts arī laikraksts "Segodņa", žurnāls "Itogi", sākti nodokļu policijas uzbrukumi TNT - kanālam, uz kuru pārgāja strādāt NTV radošā komanda Jevgēņija Kiseļova vadībā. Jau iepriekš spiediena dēļ Kremļa kontrolē nonāca ORT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!