Foto: RIA Novosti/Scanpix

NATO patruļlidmašīnas svētdien, 15. jūnijā virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas atkal identificējušas četras Krievijas militārās lidmašīnas.

Kā informē Nacionālie bruņotie spēki (NBS), šoreiz Latvijas teritoriālo ūdeņu tuvumā lidojusi Krievijas armijas radioelektroniskās izlūkošanas lidmašīna "Il-20", transportlidmašīna "An-26" un divi iznīcinātāji "Su-27".

Kā ziņots, Krievijas armijas lidmašīnas tuvu Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem pēdējā laikā manītas īpaši bieži. Ceturtdien NATO patruļlidmašīnas netālu no robežas konstatēja 16 Krievijas armijas lidmašīnas, un tas bija līdz šim lielākais vienā dienā identificēto lidmašīnu skaits.

No 9.jūnija līdz 20.jūnijam Baltijas valstīs, kā arī Vācijā notiek ASV Eiropas spēku vadītās starptautiskās militārās mācības "Saber Strike 2014". Mācības notiek vienlaikus ar uzņemošās valsts atbalsta mācībām "Baltic Host 2014" un jūras spēku mācībām "Baltops 2014".

Krievijas Aizsardzības ministrija informējusi, ka arī Krievija Kaļiņingradā otrdien sākusi militārās mācības. "Mācības notiek laikā, kad Eiropā notiek starptautiskās mācības "Saber Strike 2014" un "Baltops 2014"," norādījusi ministrija.

Kaļiņingradas mācībās iesaistītais karavīru skaits, kā arī Aizsardzības ministrijas bruņojums ir salīdzināms ar karavīru, ieroču un militārā aprīkojuma skaitu NATO dalībvalstu mācībās uz robežas.

Saistībā ar Krievijas bruņoto spēku lidmašīnu biežo parādīšanos Latvijas robežu tuvumā NBS paaugstinātu trauksmi pagaidām nav plānots ieviest.

  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!