Foto: DELFI Репортер

Piektdien virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas kārtējo reizi pamanīta Krievijas militārā lidmašīna.

Kā informēja Nacionālajos bruņotajos spēkos, krievu radioelektroniskās izlūkošanas lidmašīnu "Il-20" piefiksējušas NATO patruļlidmašīnas "Eurofighter Typhoon".

Kā ziņots, dažāda tipa Krievijas armijas lidaparātu manīšana pie Latvijas robežas pēdējā laikā nav retums. Maijā šādi gadījumi tika konstatēti desmit reizes.

Krievijas lidmašīnas parasti pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem.

Latvijas Aizsardzības ministrija jau februāra beigās paziņoja, ka Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, NATO valstis Baltijas valstu gaisa telpā patrulējošo lidaparātu skaitu palielināja. Patlaban Baltijas valstu gaisa telpā patrulē kopumā 12 iznīcinātāji - četri no Polijas, četri no Lielbritānijas un četri no Dānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!