Foto: DELFI
Zemesgabalā pie restaurējamās Latvijas Nacionālās mākslas muzeja ēkas tā nomas tiesības ieguvusī SIA "Kronvel" izvietos tirdzniecības kiosku, informēja SIA "Kronvels" bijusī valdes priekšsēdētāja Nomeda Bulzga.

Jau ziņots, ka Rīgas domē veiksmīgi noslēgusies zemesgabala Krišjāņa Valdemāra ielā, pie restaurējamās Latvijas Nacionālās mākslas muzeja ēkas, nomas tiesību izsole - zemesgabals uz pieciem gadiem iznomāts ēdināšanas uzņēmumam, SIA "Kronvel".

Kā  pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte, "Kronvel" bijis vienīgais izsoles pretendents, līdz ar to nomas tiesības uzņēmums ieguvis, nosolot vienu soli. Zemesgabala nomas maksa būs 1753,60 eiro gadā.

"Kronvel" iznomātais zemesgabals atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja ēkas restaurācijas, rekonstrukcijas un jaunbūves realizācijas teritorijā. Atbilstoši Rīgas teritorijas plānojumam 2006.-2018.gadam tas ir izvietots apstādījumu, dabas un vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļa - Esplanādes parka - teritorijā.

Zemesgabals 32 kvadrātmetru platībā iznomāts īslaicīgas lietošanas būves (paviljona), kas tiek izmantota komercdarbības veikšanai un kas nav pretrunā ar parka izmantošanas mērķiem, būvniecībai un apsaimniekošanai. Šo būvi nevarēs būvēt kā patstāvīgu īpašuma objektu un ierakstīt Zemesgrāmatā.

Netālu no iznomātās vietas, kur SIA "Kronvel" ieplānojis izvietot tirdzniecības kiosku, jau atrodas SIA "Narvesen Baltija" tirdzniecības kiosks.

Bulzga pastāstīja, ka nezinot iemeslu, kāpēc jaunie īpašnieki izlēmuši par labu šāda tipa tirdzniecības vietas iekārtošanai.

Ar jaunajiem īpašniekiem neizdevās sazināties.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Kronvel" pērn darbojās ar 37 272 eiro apgrozījumu un 11 846 eiro peļņu, 2012.gadā pie 53 053 apgrozījuma peļņa bijusi 4033 eiro, bet 2011.gadā ar 24 570 eiro apgrozījumu uzņēmuma peļņa bijusi 10 385 eiro.

Uzņēmums pieder Latvijas pilsonei Daliai Račai, kura ir arī uzņēmuma valdes priekšsēdētāja. Uzņēmuma valdē ir arī Gvido Bulzgis, kuram uzņēmums piederēja līdz 2012.gada maijam. Račai pieder arī vairāki citi ēdināšanas uzņēmumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!