Foto: F64
Ceturtdien no rīta pie Saeimas bija sapulcējušies aptuveni 50 piketa dalībnieki, lai protestētu pret akcīzes likuma grozījumiem, ar kuriem ierobežotas "legālās kontrabandas" iespējas.

Piketētāji lielākoties bija ieradušies no Latgales, pasākums noritēja klusu, jo dalībnieki vien stāvēja pie Saeimas ēkas, turot transparentus un neizkliedzot nekādus saukļus, tikai sarunājoties savā starpā un ar žurnālistiem.

Sarunās cilvēki klāstīja, ka viņi labprāt strādātu, nevis nodarbotos ar "legālo kontrabandu, tikai "dodiet mums darbu".

Visi transparenti bija ieturēti vienā stilā – uz balta fona lieliem melniem burtiem rakstīti saukļi, piemēram, "pret ekonomisko deportāciju", "ķeriet kontrabandistus tepat Rīgā", "dodiet darbu, maizi nopelnīsim paši", "radiet darba vietas", "mēs par "airBaltic", tikai ne uz mūsu aizbraukšanas rēķina", "pret līdzšinējo ekonomisko politiku", kā arī radikālākais sauklis "Labāk šaujiet, nekā pazemojiet!".

Pikets sākās vienlaikus ar Saeimas sēdi, n neviens deputāts ar protestētājiem nesarunājies, tomēr pirms sēdes ar protestētājiem aprunājušies daži "Saskaņas centra" deputāti un kādu brīdi pie piketētājiem pastāvēja arī kādreizējais Daugavpils mērs Rihards Eigims (ZZS), kurš uzsvēra, ka viņš ir deputāts no Latgales.



Jau ziņots, ka šogad ir stājušās spēkā izmaiņas normatīvajos aktos, kas paredz, ka pāri robežai bez akcīzes nodokļa nomaksas varēs vest 40 cigaretes un litru alkohola tikai reizi nedēļā. Līdz šim to varēja darīt reizi dienā. Pret šo ierobežojumu Latgalē notikuši jau vairāki protesti. Par ierobežojumu atcelšanu iestājas arī Saeimā pārstāvētā apvienība "Saskaņas centrs" un vairāki Latgales pašvaldību vadītāji.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!