Foto: DELFI

Partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētājs Andris Piebalgs lūgs ētikas komisiju izvērtēt partijas Viļānu nodaļas vadītāja Jura Vidiņa pausto laikrakstā "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai".

Vidiņš intervijā laikrakstam skaidroja, ka partijas vadībā izvirzās "pelēcības".

"Tajā pašā Vienotībā ir jauni cilvēki, kuri spēj un ir gatavi strādāt. Taču viņi ir nobīdīti malā. Bet pelēcības nāk ar populistiskiem saukļiem. Piemēram: palielināt minimālo algu par 40 eiro," trešdien publicētajā laikrakstā citēts Vidiņš. "Pelēcības izvirzās, jau sastādot deputātu kandidātu sarakstus. Runa nav par to, ko šis cilvēks varētu darīt labu valstij, bet par viņa lojalitāti partiju spicēm."

Piebalgs norādīja, ka tas nav labs tonis – nomelnot savu partiju. Tāpat viņš vērsa uzmanību, ka laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai" ir nepareizi norādījis Vidiņa titulu. Laikrakstā rakstīts, ka viņš ir Rēzeknes partijas nodaļas vadītājs, lai gan viņš vada Viļānu nodaļu. Piebalgs kritiski norādīja, ka avīze nav atsaukusi savu kļūdu.

Vēstīts, ka sestdien, 24. septembrī, notiek "Vienotības" domes sēde, kurā partijas Saeimas, valdības un novadu pārstāvji diskutēs par partijas uzdevumiem sabiedrības uzticības atjaunošanai.

Tāpat vēstīts, ka saskaņā ar socioloģisko pētījumu centra SKDS datiem augustā partijas "Vienotība" reitings nokrities līdz vēsturiski zemākajai atzīmei - 4,2%, kas ir par 2,1 procentpunktu zemāk nekā jūlijā. Savukārt "Latvijas faktu" veiktās aptaujas dati liecina, ka augustā par "Vienotību" Saeimas vēlēšanās būtu gatavi balsot 5,8% vēlētāju, kas ir par 0,3 procentpunktiem mazāk nekā jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!