Foto: AFI

Bijušais eirokomisārs un partijas "Vienotība" biedrs Andris Piebalgs pirmdien LNT raidījumā "Dombura studija" pauda gatavību iesaistīties Latvijas politikā, piebilstot, ka negatavojas piedalīties izpildvarā un "nekad nebūs Valsts prezidenta amata kandidāts".

Piebalgs atklāja, ka Latvijā atgriezties ir grūti, norādot, ka desmit pavadītie gadi Eiropas amatos ir "milzīgs laiks cilvēka dzīvē" un pārorientēties esot grūti, taču atzina, ka viņam patīk šī valsts un viņam "negribas sēdēt mājās un skatīties televizoru".

Bijušais eirokomisārs sacīja, ka decembrī gaidāmajā partijas "Vienotība" kongresā nekļūs par partijas priekšsēdētāju, taču par valdes locekli, ja kāds viņu izvirzīs, ir gatavs kļūt. Piebalgs norādīja, ka vismaz uz kādu laiku vēlētos darbu ar mazāku atbildību, jo pēc pēdējo desmit gadu amatiem Eiropā vēlas atpūsties.

Tāpat Piebalgs pauda gatavību palīdzēt gaidāmajā Latvijas prezidentūrā Eiropas Savienības Padomē, kļūstot par padomnieku Valsts prezidentam, Ministru prezidentei vai ārlietu ministram.

Piebalgs norādīja, ka nekad nebūs gatavs kļūt par prezidentu un atklāja, ka "tas nav tas amats, kur es gribētu darboties". Viņš sacīja, viņam viņa iegūtā pieredze Eiropas amatos varētu palīdzēt Latvijas izaugsmes attīstībā divās jomās - nodarbinātībā un drošībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!