Foto: stock.xchng



Pirmdien kāda piecus gadus veca meitenīte Kurzemē nejauši iekāpusi lapseņu pūznī, un lapsenes viņu sadzēlušas sejā, rokās, plaukstā. Meitene nogādāta slimnīcā, jo koduma vietas pietūka, portālam "Delfi" pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sanita Malēja.

Pavisam aizvadītajā diennaktī mediķi snieguši palīdzību 21 kukaiņu sadzeltam cilvēkam vecumā no viena gada līdz 73 gadiem. Piemēram, izsaukumā viņi devušies pie kādas 16 gadu vecas meitenes, kurai pēc bites dzēliena mugurā kļuva grūti elpo. Vēl kāds 16 gadu vecs puisis Vidzemē bites dzēlienu saņēmis, jo to apēdis kopā ar maltīti. Slimnīcā viņš nogādāts ar mēles tūsku. Bite iedzēlusi arī kādai 73 gadu vecai rīdziniecei kaklā.

Tāpat pirmdien mediķi snieguši palīdzību vairākiem cilvēkiem, kas krituši no augstuma. Viens no viņiem ir 57 gadu vecs vīrietis Zemgalē, kurš nokrita no mājas bēniņiem, gūstot mugurkaula sasitumus un galvas smadzeņu satricinājumu. Vīrietis bijis alkohola reibumā. Bet Rīgā kāds 50 gadu vecs vīrietis slimnīcā nogādāts pēc kritiena no zirga. Viņš guvis jostas skriemeļa lūzumu.

No augstuma – pusotru metra augsta slidkalniņa – kritis arī kāds septiņus gadus vecs zēns Vidzemē. Viņš slimnīcā nogādāts ar elkoņa locītavas traumu, iespējams, lauzta kreisā roka.

Aizvadītajā diennaktī bērni cietuši arī no suņu kodumiem. Četrus gadus vecs puisītis Vidzemē spēlējies ar savu suni, kurš bērnam iekodis apakšdelmā. Puisītis nogādāts slimnīcā. Tāpat cietis arī trīs gadu vecs bērniņš Latgalē, kuram paša suns iekodis vaigā.

Slimnīcā Rīgā pirmdien nogādāts arī kāds 44 gadu vecs vīrietis, kas saindējies ar halucinogēnajām vielām jeb "spaisu". Vīrietis bijis alkohola reibumā.

Pavisam pirmdien NMPD mediķi devušies 1274 izsaukumos un slimnīcā nogādāti 209 cilvēki ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!