Foto: stock.xchng
Līdz šim Valsts policijā ir saņemtas vairākas ziņas, ka sestdien Liepājā pazudušais piecgadīgais Ivans Berladins ir redzēts pie Ganību ielas "Hesburger" ēstuves, pie Karostas rajona esošā veikala "Top", kā arī autobusos. Šī informācija ir pārbaudīta un nav apstiprinājusies.

Kā savā "Facebook" kontā informē Valsts policija (VP), pilsētas novērošanas kameru ieraksti arī ir pārbaudīti. Video ierakstos nav redzams mazais Ivans.

Policijā piebilst, ka pašlaik tiek izmantota jebkura apkārtējo palīdzība – tika piesaistīti arī ekstrasensi, bet viņu sniegtā informācija līdz šim nav apstiprinājusies.

Būtiski, ka autobusu šoferi ziņo par katru bērnu, kurš autobusā iekāpj viens pats, bez pieaugušajiem, atzīmē policijā.

Policijā vēsta, ka pulksten 11 būs pulcēšanās Viršu ielā 9/11. Tur uz vietas visu laiku atrodas koordinators un policijas busiņš. No šejienes norisinās turpmākā meklēšanas koordinācija un ir iespējams uzzināt informāciju par zēna meklēšanu.

Paredzams, ka meklētāju spēki tiks koncentrēti uz Pāvilsostas ielu 7 – dārziņu rajonu. Neskatoties uz laika apstākļiem, meklēšanas darbi vēl joprojām turpinās.

Policija iesaka brīvprātīgajiem iepriekš padomāt par savu drošību, apģērbties piemēroti, līdz ņemot termosus ar karstu tēju, ūdeni.

Policija ap pulksten 8:30 bija devusies arī uz zēna radinieku dzīvokli, taču tur zēna nebija. "Pašlaik lūdzam brīvprātīgos koncentrēties uz zēna meklēšanu nevis uz ģimenes apstākļiem. Ģimenes apstākļi vēl tiks skaidroti. Šobrīd galvenais ir zēnu atrast," uzsver policijā.

VP vēsta, ka Ivanu naktī uz otrdienu nenogurstoši meklēja vairāk kā 2000 cilvēku. Otrdienas rītā ar helikopteru bija plānots pārmeklēt Tosmares ezera apkaimi.

Policijā norāda, ka brīvprātīgo pulcēšanās vieta vēl joprojām ir nemainīga – Liepājā, Viršu iela 9/11.

"Tā kā ir agrs rīts un bērns, iespējams, ir izsalcis - šorīt pastiprinātu uzmanību pievērsiet pārtikas veikaliem un dažādām tirdzniecības vietām," aicina policija.

VP atzīmē, ka Ivans var atrasties jebkur.

Jau vēstīts, ka zēns no savas mājas Liepājā, Pāvilostas ielā izgājis sestdien ap pulksten 8.30. Viņa meklēšanu atbildīgie dienesti, kā arī brīvprātīgie turpināja gan naktī uz pirmdienu gan visu nedēļas pirmo dienu un arī nakti uz otrdienu.

Viņš ir ap 120 centimetrus garš, vidējas miesas būves, ar īsiem, gaišiem matiem un zilām acīm. Zēnam mugurā bija krekls ar uzrakstu – zaļš vai oranžs, zila adīta jaka ar rāvējslēdzēju un zilas sporta bikses. Kājās bija raibas zeķes un sandales bēšā krāsā.

Pazudušais Ivans runā krievu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!