Foto: F64

Piektdien sniegs un apledojums daudzviet uz ceļiem apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Piektdien sniegs un apledojums uz ceļiem apgrūtina braukšanu

Piektiden sniegs un apledojums daudzviet uz ceļiem apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļi ".

Sākot no 1.00 naktī, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 178 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic slideno posmu kaisīšanu un sniegoto tīrīšanu.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Ainažu virzienā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, Siguldas virzienā no Rīgas līdz Līgatnei, no Raunas pagrieziena līdz Virešiem un no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei, Valmieras virzienā no Murjāņiem līdz Braslas tiltam un no Stalbes līdz Valkai.

Tāpat apgrūtināta braukšana uz Rīgas apvedceļa no Baltezera līdz Saulkalnei un no Salaspils līdz Babītei, Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Lielvārdei, no Pļaviņām līdz Nīcgalei un Nīcgales līdz Daugavpilij, Bauskas virzienā no Ķekavas līdz Iecavai, Jelgavas virzienā no Rīgas līdz Jelgavai, Liepājas virzienā no Rīgas līdz Kalnciemam un no Skrundas līdz Liepājai, Ventspils virzienā no Rīgas līdz Kūdrai, Terehovas virzienā no Jēkabpils līdz Rēzeknei, Grebņevas virzienā visa posma garumā, kā arī Daugavpils un Rēzeknes apvedceļi.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Bauskas, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Saldus, Talsu, Ventspils, Krāslavas, Ludzas un Cēsu apkaimēs.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā arī gaidāmi nokrišņi – slapjš sniegs un lietus.

Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū. Autobraucējiem, kā atgādina "Latvijas Valsts ceļi", svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Sākoties ilgstošam atkusnim, var arī parādīties masveida bedres uz asfalta ceļa seguma un šķīdonis uz grants ceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!