Foto: LETA
Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs (LPP/LC) pieļauj iespēju, ka līdz ar LPP/LC likvidāciju uz partijas Jēkabpils nodaļas bāzes varētu tikt izveidota reģionālā partija.

"Negribējās jau mums kā "maziem pelēkiem dzīvnieciņiem" bēgt no grimstoša kuģa, nolēmām, ka labāk būt kā kapteinim... Tādēļ līdz šim jautājums par LPP/LC nodaļas turpmākajiem plāniem nav ticis apspriests. To mēs varētu darīt nākamgad janvāra sākumā, pēc tam kad būs noslēdzies partijas likvidācijas process," teica Salcevičs.

Jēkabpils mērs neizslēdz arī iespēju, ka LPP/LC Jēkabpils nodaļa varētu izskatīt piedāvājumu no kādas citas partijas.

Patlaban LPP/LC rindās Jēkabpilī darbojas ap 100 biedru. Četri no trīspadsmit Jēkabpils pilsētas pašvaldības deputātiem domē ir ievēlēti no LPP/LC saraksta.

Jau ziņots, ka ceturtdien kongresa delegāti ar 119 balsīm par, 32 pret, septiņiem delegātiem atturoties, nolēma izbeigt Šlesera reformu partijas LPP/LC darbību.

Partijas manta un finanšu līdzekļi tiks nodoti partijas likvidatorei norēķinu veikšanai ar partijas kreditoriem.

Partijas priekšsēdētājs Ainārs Šlesers LPP/LC darbības laiku raksturoja kā laiku, kurā notika reāli darbi. Atzinīgi vārdi tika veltīti gan bijušajiem premjeriem Ivaram Godmanim un Andrim Bērziņam, gan partijas savulaik deleģētajiem ministriem.

Pēc Šlesera teiktā, LPP/LC "pieļāva kļūdas", kuras Šlesers gan nekonkretizēja, kā arī bijuši veiksmes stāsti.

Kā piektdien kongresā izteicies Salcēvičs, viņš piedalās jau piektās partijas likvidēšanā. Viņš ir bijis biedrs partijā "Saimnieks", "Demokrātiskajā partijā "Saimnieks"", "Latvijas ceļā" un LPP/LC. Salcēvičs prognozēja, ka jau pusgada laikā bijušie LPP/LC biedri "izšķīdīs", un par partijas kļūdu nosauca "nespēju noturēt ģimenes vērtību latiņu", ko partija pacēla ļoti augstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!