Foto: DELFI
Pie Krievijas vēstniecības Latvijā pirmdien piketā policija aizturēja divus cilvēkus – TV3 operatoru Sergeju Medvedevu un Latvijas Ukraiņu kongresa priekšsēdētāju Nikolaju Pavļuku, Grieķijā svētdien notikušajās Grieķijas parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās visvairāk balsu – 36,34% ieguva kreiso ekstrēmistu partija SYRIZA.

Savukārt Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins paziņoja, ka tad, ja Krievija tiks atslēgta no Vispasaules Starpbanku finanšu telekomunikāciju sabiedrības (SWIFT) sistēmas, tās ekonomiku sagaida kolapss. Tikmēr Rīgas apgabaltiesa no apcietinājuma atbrīvoja divus Zolitūdes traģēdijas lietā apcietinātos - ekspertīzes veicēju Andri Gulbi un būvinženieri Ivaru Sergetu. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu pirmdienas aktuālajos notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: F64
Policijas darbinieki Rīgā pie
Krievijas
vēstniecības pirmdien aizturēja piketa, kas veltīts ukraiņu militārās lidotājas Nadijas Savčenko atbalstam, dalībnieku - Latvijas Ukraiņu kongresa priekšsēdētāju Nikolaju Pavļuku.

Lasīt vairāk

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Rīgas apgabaltiesa
pirmdien nolēma grozīt sabrukušā lielveikala "
Maxima
" ekspertīzes veicējam Andrim Gulbim piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu, pirmdien atbrīvojot no apcietinājuma, pastāstīja Gulbja advokāte Vaida Davidsone.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Rīgas apgabaltiesa
pirmdien lēma atcelt Zemgales priekšpilsētas tiesas lēmumu par piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu - lielveikala "
Maxima
" konstruktoram-būvinženierim Ivaram Sergetam un atbrīvot viņu tiesas zālē, portālam "Delfi" pastāstīja apgabaltiesas preses pārstāve Inta Šaboha.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Aptuveni 30% no Rīgas pilsētas būvvaldē iesniegtajiem projektiem ir jāatdod atpakaļ pasūtītājam, jo tie neatbilst kādam no likumiem, pirmdien
Zolitūdes traģēdijas
parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē norādīja būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Prokrievisko spēku gūstā šobrīd atrodas jau 184
Ukrainas
karavīri, žurnālistiem pirmdien paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštāba pārstāvis Vladislavs Seļezņovs.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Uz pirmo tiesas sēdi krimināllietā pret Daini Rūtenbergu, kurš apsūdzēts par
Krievijas
karoga sabojāšanu pērn Rīgā notikušajā Latvijas Krievu savienības (LKS) organizētajā piketā "
Krimas
atbalstam", pirmdien ieradušies ap 40 Rūtenberga atbalstītāju, novēroja aģentūra LETA.

Lasīt vairāk

Foto: Valsts policija
Pirmdien
Ceļu satiksmes
drošības padome ārkārtas sēdē
uzklausa atbildīgo institūciju ziņojumus par situāciju satiksmes drošībā ziemā. Iesaistītās puses apspriež konkrētus priekšlikumus situācijas uz ceļiem uzlabošanai. Portāls "Delfi" piedāvā padomes ārkārtas sēdes video un teksta tiešraidi.

Lasīt vairāk

Foto: AP/Scanpix
Britu komiķis
Rovans Atkinsons
, kurš atpazīstamību pasaulē guvis kā Mistera Bīna atveidotājs, nolēmis pārdot savu "
McLaren
F1" superauto. 17 gadus veco spēkratu realizēs Londonā bāzētais grezno automobiļu pārdošanas uzņēmums "Taylor & Crawley". Jau divreiz avarējušo "McLaren F1" plānots realizēt par astoņiem miljoniem sterliņu mārciņu (10,8 miljoniem eiro).

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Ārons jau nedēļu ir Saulkrastu vidusskolas 1.klases skolēns, lai gan viņam ir smaga diagnoze. Lai zēnam nodrošinātu vienlīdzīgas tiesības uz izglītību dzīvesvietai tuvākajā skolā, zēna mammai Elīnai Gertmanei nācās vērsties tiesā. Ārons pēc pirmās nedēļas skolā esot emocionāli uzplaucis, kļuvis vēl smaidīgāks, taču skolas direktore norāda, ka līdz ar slimā puisēna uzņemšanu skolā viņa tagad pārkāpj vadības noteikumus, jo joprojām nav atradusi nevienu speciālo pedagogu, kurš strādātu ar Āronu.

Lasīt vairāk

Grieķija
daudziem asociējas ar karstu un saulainu atvaļinājumu vasarā un tirkīzzilu jūru un laiskošanos pludmalē, taču šīs valsts slēpošanas kūrortu piedāvājums var pārsteigt nevienu vien prasīgu Austrijas un Šveices kalnu izlutinātu slēpotāju vai snovbordistu.

Lasīt vairāk

Pat tie, kas ne īpaši orientējas
telpaugu
piedāvājumā, zinās alpu vijolītes. Tās nevar sajaukt ne ar ko citu, tās piestāv ziemai, tās ir skaistas un neatkārtojamas, tieši tāpēc tās ir pelnījušas zvaigžņu stundu katrā mājoklī.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
2015.gada Nacionālās hokeja līgas (
NHL
) Zvaigžņu spēlē svētdien latviešu uzbrucējs
Zemgus Girgensons
bija viens no retajiem spēlētājiem, kurš palika bez rezultativitātes punktiem, bet viņa pārstāvētā Nika Folinjo komanda ar rezultātu 12:17 (4:4, 4:7, 4:6) piekāpās Džonatana Tēvza komandai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!