Foto: LETA

Ceturtdien, 27. septembrī, Rātslaukumā pie Rīgas domes (RD) no pulksten 13 līdz 14 iecerēts pikets, lai tajā paustu iebildumus pret plāniem Mežaparka mazdārziņu vietā celt skolu, tādējādi samazinot pilsētas zaļo zonu, portālu "Delfi" informēja piketa organizatore Inese Kalēja.

Viņa norādīja, ka Mežaparkā starp Sudraba Edžus ielu un Kokneses prospektu ir vieni no vecākajiem Rīgas pilsētas mazdārziņiem, kas tur atrodas kopš pagājušā gadsimta 30. gadiem.

"Laikam jau pilsētā vairumam nesaprotama tā vēlme uzturēt mazas zaļas oāzes pilsētas sejā," min Kalēja. Viņa norāda, ka tika likvidēti mazdārziņi Torņakalnā, liela daļa Lucavsalā, Skanstē, un "nu kārta salīdzinoši maziņai dārznieku iekoptai saliņai Mežaparkā". Viņa piebilst, ka iecerētā būvniecības vieta nav vienīgā, jo ir alternatīvas.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis norādīja, ka piketa iesniegums ir saņemts. To iesniegusi kāda privātpersona un plānoti ap 50 dalībnieku.

"Ja to iesniegs, tad problēmas nebūs, tie ir tādi ierindas protesti, kur pašvaldība nekādus šķēršļus neliek," sacīja Vidauskis.

Viņš norādīja, ka likumā ir norma, kas paredz, ka publiski izziņoti piketi var notikt nesaskaņoti, ja to norise neprasa nekādus satiksmes vai gājēju ierobežojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!