Foto: Saeimas administrācija
Par 11.Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijas vadītāju piektdien ievēlēts Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK deputāts Ilmārs Latkovskis, kurš politikā iesaistījās šovasar, bet līdz šim darbojies žurnālistikā.

Šī bija pirmā reize 11.Saeimā, kad komisijas vadītājs bija jāievēl slēgtā balsojumā, jo amatam tika izvirzīti divi kandidāti – arī "Saskaņas centra" (SC) pārstāve Irina Cvetkova. Par Latkovski savu balsi atdeva desmit deputāti, bet Cvetkovu šai amatā vēlējās redzēt pieci komisijas locekļi.

Latkovskis aicināja visus komisijas locekļus "uz jauna līmeņa kvalitatīvu dialogu", stāstot, ka komisiju iecerēts pārveidot par nacionālās vienotības un identitātes jeb saliedētības komisiju, kas mēģinātu mazināt sašķeltību sabiedrībā. Komisijas vadītājs arī pauda cerību, ka šajā komisijā darbu netraucēs nekādas "zaļās, sarkanās vai zilās līnijas".

Komisijas priekšsēdētāja biedra amatā ievēlēts Zatlera Reformu partijas (ZRP) pārstāvis Valdis Liepiņš, bet komisijas sekretārs būs "Vienotības" deputāts Ainars Latkovskis, ko Dzintars Ābiķis izvirzīja, jokojot, ka "ja komisijas vadītājs būs prom, vismaz viens Latkovskis mums būs".

11.Saeimas Pilsonības likuma izpildes komisijā darbosies arī Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāve Ināra Mūrniece, Zaļo un Zemnieku savienības deputāti Jānis Dūklavs un Ingmārs Līdaka, kā arī SC pārstāvji Aleksandrs Jakimovs, Vladimirs Nikonovs, Artūrs Rubiks, Vladimirs Reskājs un Ivans Ribakovs.

Tāpat komisijā strādās "Vienotības" pārstāvji Ina Druviete un Dzintars Ābiķis, ZRP deputāts Romualds Ražuks, kā arī Neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis Jānis Upenieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!