Foto: DELFI

Pirmā jeb XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku atklāšanas diena norises vietās dežurējošajiem mediķiem pagājusi ļoti mierīgi, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Pie mediķiem vērsušies vairāki dalībnieki, bet situācijas bijušas "salīdzinoši vienkāršas", piemēram, pakrītot gūti sasitumi vai par sevi atgādinājusi hroniskā kaite, kā rezultātā uz ārstniecības iestādēm nogādāti seši svētku dalībnieki papildus pārbaudēm.

Mediķi aicina svētku dalībniekus parūpēties par savu veselību, īpaši tos, kuriem ir kādas hroniskas saslimšanas. "Jāatceras vienmēr sev līdzi paņemt savus ikdienā un krīzes brīdi lietojamos medikamentus, lai izvairītos no slimības saasinājuma," norāda Bukša, atgādinot, ka šajās vēsajās, lietainajās dienās svarīgi arī parūpēties par siltāku apģērba kārtu un lietusmēteli.

Jau ziņots, ka XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku laikā līdz 8.jūlijam lielākajā daļā Vecrīgas un Rīgas centra ielu gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!