Foto: LETA

Pirmajā dienā studijām 11 Latvijas augstskolās pieteikušies 1936 reflektanti, no kuriem teju puse kā pirmo prioritāti norādījusi studijas kādā Latvijas Universitātes (LU) studiju programmā, liecina portālā "latvija.lv" pieejamie dati.

834 topošie studenti izvēlējušies studijas LU. Otra populārā augstskola pirmās pieteikumu pieņemšanas dienas izskaņā ir Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), kur studēt vēlas 524 reflektanti.

Pirmajā dienā populārākie studiju virzieni ir bijuši LU studiju programma "Datorika" un RTU programma "Datorsistēmas", kur attiecīgi pieteikušies 184 un 183 studētgribētāji.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, popularitāti reflektantu vidū nav zaudējušas arī tādas studiju programmas kā LU piedāvātā "Ārstniecība", "Komunikācijas zinātne" un "Tiesību zinātne", kā arī RTU studiju programma "Informācijas tehnoloģijas".

Savukārt studijām Rīgas Stradiņa universitātē divu dienu laikā pieteikušies 1217 reflektanti.

Jau ziņots, ka līdz 8.jūlijam klātienē studijām iespējams pieteikties vairākās Latvijas augstskolās.

Provizoriskajiem uzņemšanas rezultātiem un reitingam reflektanti var sekot portālā "latvija.lv". Pirmās uzņemšanas kārtas provizoriskie rezultāti tiks paziņoti 11.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!