Foto: DELFI

Pirmajā diennaktī, kopš pilnvērtīgi sākuši darboties pirmie fotoradari, nekādas problēmas to darbībā nav konstatētas, aģentūrai LETA pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Jānis Aizpors.

"Sistēma strādā," norādīja Aizpors un piebilda, ka plašāka informācija par to, cik pārkāpumu fotoradars fiksējis pirmajās dienās, būs zināma nākamnedēļ.

CSDD jau iepriekš solīja, ka februārī darba režīmā sāks funkcionēt visi iepirktie stacionārie fotoradari.

Jau ziņots, ka vakar Latvijā sāka pilnvērtīgi darboties pirmie stacionārie fotoradari. Tas nozīmē, ka par fotoradara darbības zonā izdarītajiem pārkāpumiem autovadītājus varēs sodīt.

Kā pirmie pilnvērtīgi funkcionēt sāks fotoradari uz ceļa Rīga-Jelgava pie pagrieziena uz Brankām un uz jaunā autoceļa Rīga-Koknese pie satiksmes mezgla ar ceļu Inciems-Sigulda-Ķegums.

Līdz šim radari darbojās testa režīmā un paziņojumi autovadītājiem netika sūtīti. Savukārt turpmāk informācija par fiksētajiem pārkāpumiem tiks sūtīta Valsts policijai lēmuma pieņemšanai un autovadītāji saņems paziņojumu par fiksēto pārkāpumu.

Kā uzsver direkcijā, jau tagad var uzskatīt, ka stacionāro radaru izvietošana ir sevi attaisnojusi. Radaru uzstādīšanas vietās ir samazinājies satiksmes plūsmas ātrums un tiek fiksēts neliels skaits ātruma pārkāpēju. Pirms katras stacionārā fotoradara atrašanās vietas ir izvietotas braukšanas ātrumu ierobežojošas ceļa zīmes ar papildzīmi par fotoradara darbību.

Radaru uzstādīšanu veica SIA "Reck" sadarbībā ar mērierīču izgatavotāju - Nīderlandes uzņēmumu "Gatso".

Jau ziņots, ka pērn rudenī CSDD rīkotajā konkursā par 16 Doplera principa stacionāro fotoradaru piegādi uzvarēja uzņēmums "Reck". Iepirkuma līgumcena ir 896 786 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Valdība jau 2013.gadā lēma, ka kopumā līdz 2017.gadam ik gadu CSDD iegādāsies 20 fotoradarus. Precīza fotoradaru atrašanās vietu karte atrodama CSDD mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!