Foto: F64

Naktī vietām gaisa temperatūra svārstījās ap nulli, tāpēc pirmdienas rītā uz autoceļiem var veidoties apledojums, informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Īpaši tas attiecas uz ceļiem kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem. Turklāt slapjā sniega un lietus dēļ autoceļi ir slapji, veidojas peļķes, uz autoceļiem var būt arī slapjas lapas. LVC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem un izvēlēties atbilstošu braukšanas ātrumu un distance.

Ilgstošo lietavu dēļ daudzviet pasliktinās grants autoceļu stāvoklis. Pārmitrināti grants autoceļi zaudē savu nestspēju, pastiprināti veidojas bedres, ceļi var kļūt grūti izbraucami un iestājas rudens šķīdonis, skaidro LVC. Nepieciešamības gadījumā šķīdoņa laikā uz grants autoceļiem tiek ieviesti masas ierobežojumi – tiek liegta kustība transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem valsts uzņēmums aicina autovadītājus informēt pa bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555.

Valstī daudzviet vēl turpinās ceļu remontdarbi. Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne) posmā pie tilta pār Mazo Juglu Salaspils novadā remontdarbu dēļ satiksme tiek organizēta pa vienu ceļa joslu un ir palēnināta, īpaši virzienā uz Saulkalni. LVC iesaka izmantot citus maršrutus.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz galvenajiem autoceļiem ir uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne), kur ir četri reversīvas satiksmes posmi, no kuriem divos laikā no pulksten 18 līdz 22 satiksmi nosaka regulētāji; no autoceļa Ulbroka–Ogre (P5) krustojumā ar Rīgas apvedceļu nogriezties uz apvedceļu ir liegts; uz Liepājas šosejas (A9) pie Saldus, kur ir četri luksoforu posmi un viens luksoforu pāris pie Paksītes caurtekas pie Zirņiem; uz Klaipēdas šosejas no Rucavas līdz Lietuvas robežai (A11), kur ir pieci luksoforu posmi; no Rēzeknes līdz Ludzai (A12), kur ir četri luksoforu posmi.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz reģionālajiem autoceļiem ir no Bašķiem līdz Preiļiem (P62) ar astoņiem luksoforu posmiem; pie Cēsīm abpus Priekuļiem (P30), kur ir pieci luksoforu posmi; no Krapes līdz Madlienai (P32), kur ir pieci luksoforu posmi; no Cēsīm līdz Vidzemes šosejai (P20) ar trim luksoforu posmiem; satiksme pie pārvada pār Vidzemes šoseju (A2) ir novirzīta pa pārvada nobrauktuvēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!