Foto: AFI

Pirmdien ugunsdzēsējiem nācies dzēst divus paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkus kopumā vairāk nekā 300 kvadrātmetru platībā, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pirmdien pulksten 8.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mauru ceļu Ventspilī, kur dega atkritumi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg atkritumi 150 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 17.12.

Pulksten 13.02 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamās mājas jumts 170 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 17.17.

Kopumā pirmdien VUGD saņēma 37 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 11 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās dzēst degošus atkritumus, sausu zāli, lapu kaudzi, niedres, divas vieglās automašīnas, mikroautobusu, dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas, loga siltumizolāciju, sodrējus ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piedegušu ēdienu.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, pirmdien ugunsdzēsēji glābēji Ikšķilē atbrīvoja ūdeni esošu suni, kura kāja bija ieķērusies lamatās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!