Pirmdien, 23. maijā, Uzņēmumu reģistrs (UR) pieņems lēmumu par deputāta Artusa Kaimiņa jaundibinātās partijas ieraksta izdarīšanu partiju reģistrā, portālu "Delfi" informēja UR pārstāve Baiba Danovska.

No Latvijas Reģionu partijas Saeimā ievēlētā, bet šobrīd pie frakcijām nepiederošā Kaimiņa pieteikumu politiskās partijas KPV reģistrācijai UR saņēma 13. maijā.

UR skaidro, ka saskaņā ar Politisko partiju likumu lēmumu par ieraksta izdarīšanu partiju reģistrā, atteikumu izdarīt ierakstu vai ieraksta izdarīšanas atlikšanu partiju reģistra iestādes amatpersona pieņem septiņu darbdienu laikā pēc pieteikuma saņemšanas.

Ziņots, ka maija sākumā nodibināta partija KPV. Uz deputāta Kaimiņa iniciēto partijas KPV dibināšanu ieradās 388 delegāti.

Kā iepriekš portālu "Delfi" informēja deputāts, jaunā politiskā partija tiek dibināta ar kopienas "Kam pieder valsts" atbalstu. Kopiena tika izveidota šī gada februārī pēc Kaimiņa iniciatīvas, "lai vienotu līdzīgi domājošos un cīnītos pret varas koncentrāciju pašpasludinātās politiskās elites rokās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!