Foto: DELFI Aculiecinieks

Pirmdien ugunsgrēkos Rīgā un Zilupē cietuši divi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 12.08 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tvaika ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 1,5 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās, saviem spēkiem no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 12.50 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 19.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Skolas ielu Zilupē, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dārza mājā 10 kvadrātmetru platībā deg sadzīves mantas un mēbeles.

Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un nodeva NMPD mediķiem. Pulksten 21.10 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siens, dīvāns, dzelzceļa sliežu gulšņi, divas vieglās automašīnas, šķūnis, sodrēji divu ēku dūmvados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!