Foto: F64

Naktī uz pirmdienu vietām gaisa temperatūra pazeminājās zem nulles, tāpēc uz autoceļiem var veidoties apledojums, īpaši uz ceļiem, kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem, brīdina "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Starpsezonā LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām.

Pirms ziemas tehniskā pārtraukuma atsevišķās vietās vēl notiek autoceļu remontdarbi un autobraucējiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Lielākie satiksmes ierobežojumi ir ceļa posmos no Bašķiem līdz Preiļiem (P62), kur ir astoņi luksoforu posmi, no Rucavas līdz Lietuvas robežai (A11), kur ir pieci luksoforu posmi, no Krapes līdz Madlienai (P32), kur ir četri luksoforu posmi, Cēsu apkārtnē abpus Priekuļiem ir četri luksoforu posmi (P30), pie Saldus (A9), kur ir divi luksoforu posmi.

LVC aicina autobraucējus informēt par visiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā – apledojums, kritušie zari un koki, sniega sanesumi, notriektie dzīvnieki un citi, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, vai LVC mājaslapā ''www.lvceli.lv'' un aplikācijā ''Waze''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!