Foto: AP/Scanpix

Pirmie bēgļi Latvijā varētu ierasties nākamā gada februārī vai martā, intervijā sacīja Labklājības ministrijas valsts sekretāre Ieva Jaunzeme.

Viņa norādīja, ka ātrāka šo cilvēku uzņemšana nav iespējama ilgā viņu intervēšanas procesa dēļ.

"Somu un zviedru kolēģi stāstīja, ka intervijas pēc potenciālo bēgļu kandidatūru sarakstu saņemšanas aizņem divus trīs mēnešus. Ar to ir neapmierināts Eiropas Komisijas prezidents [Žans Klods Junkers], bet tas ir reālais laiks," sacīja Jaunzeme.

Tāpat viņa atzina, ka patvēruma meklētāji varētu nevēlēties vispār doties uz Latviju.

"Te atkal stāsts ir par ekspektācijām un, protams, ka šāda situācija var būt. Kas attiecas uz laika apstākļiem, tad, manuprāt, tas ir pārspīlēti. Arī Sīrijā un Libānā ir ziema un tad valda auksts un nemīlīgs laiks. Es vairāk domāju, ka mūsu valsts profils varētu nebūt īpaši pievilcīgs, jo mēs bieži netiekam galā paši ar savām problēmām. Ar varu mīlams nebūsi. Mūsu pienākums ir dot iespēju. Ja cilvēkiem šī iespēja nešķitīs pievilcīga, tad mēs tur neko nevaram darīt," tā Jaunzeme.

Latvijas valdības un Saeimas Eiropas lietu komisijas apstiprinātā pozīcija paredz atbalstīt EK prezidenta Žana Kloda Junkera plānu migrācijas krīzes risināšanai Eiropā, kopumā Latvijā uzņemot līdz 776 patvēruma meklētājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!