Foto: DELFI Aculiecinieks
Šogad ēnu dienā, kas notiks 10. februārī, pirmo reizi skolēniem būs iespēja "ēnot" arī priesterus, vēsta Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas diecēzes portāls "katolis.lv".

"Ēnu dienas 2016" ietvaros 1. līdz 12. klašu skolēniem būs iespēja apmeklēt kādu darbavietu un vairākas stundas vērot interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Šogad būs iespējams "ēnot" Siguldas draudzes prāvestu Rihardu Rasnaci un "Radio Marija Latvija" programmu direktoru priesteri Pēteri Skudru.

Rasnacis savus iespējamos "ēnotājus" brīdina, ka ēnošana norisināsies Pelnu trešdienā, kas ir Lielā gavēņa sākums, tāpēc ir jārēķinās ar stingrā gavēņa cienastu - bez piena un gaļas. Tāpat viņš brīdina, ka grēksūdzes nevarēs noklausīties, bet apsola, ka varēs aprunāties par procesu, kā tas notiek.

Savukārt Skudra vakances aprakstā atzīst, ka viņa kā radio programmas direktora ikdiena būtiski atšķiras no citu priesteru ikdienas: "Katru rītu vadu katehēzi radio ēterā, atbildu uz cilvēku jautājumiem, kā arī uzraugu radio programmas saturu. Ikdienā darbs ir ar brīvprātīgajiem, kas vēlas palīdzēt nodrošināt radio skanējumu," stāsta priesteris.

Šogad "Ēnu diena" sakrīt Pelnu trešdienu, kas ir diena, kad katoļu baznīcā visā pasaulē sākas lielais gavēnis, kas ilgst 40 dienas - līdz Lieldienām.

Rasnacis un Skudra ir vienīgie priesteri, kuri līdz šim ir pieteikušies būt par "ēnu devējiem".

Lai "ēnu devēji" pievienotu vakanci, nepieciešams reģistrēties portālā "www.enudiena.lv" un aizpildīt vakances pieteikuma anketu.

Skolēni savukārt izvērtē pieejamās vakances un piesakās uz trīs izvēlētajām vakancēm, rakstot motivācijas vēstuli. "Ēnu devējs" izskata motivācijas vēstules, izvērtē pieteikumus, un tos apstiprina vai noraida.

"Ēnotājam" trīs dienu laikā no "ēnu devēja" apstiprinājuma brīža jāapstiprina vakance no savas puses. Tālāk "ēnu devējs" sazinās ar saviem "ēnotājiem" personīgi un norunā tikšanos "Ēnu dienā".

Pagājušajā gadā "Ēnu dienā" piedalījās 1003 "ēnu devēji", kuri kopumā piedāvāja 6730 vakanču, kas bija par 18% vairāk nekā 2014.gadā.

Uz piedāvātajām vakancēm pretendēja 22 600 reģistrētu "ēnotāju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!