Sestdienā „Latvijas alkohola ražotāju un tirgotāju apvienība” (ARTA), kas apvieno trīspadsmit Latvijas vadošos alkoholisko dzērienu ražotājus un izplatītājus, rīkos sociālu akciju „Pārbaudi sevi pirms sēdies pie stūres!”. Akcijas laikā ARTA dāvinās autobraucējiem vairākkārtīgi izmantojamos alkometrus, portālu „Delfi” informēja ARTA sabiedrisko attiecību konsultante Dana Hasana.

Akcija „Pārbaudi sevi pirms sēdies pie stūres!” šo sestdien notiks „Maxima” lielveikalu autostāvvietās K.Ulmaņa gatvē un A.Deglava ielā no plkst. 12 līdz 15. Autostāvvietās atradīsies ARTA teltis, kurās 1000 autobraucēju varēs bez maksas saņemt vairākkārtīgi lietojamo alkometru pieļaujamās alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs.

„ARTA iestājas par atbildīgu un saprātīgu alkohola lietošanu. Jāņu brīvdienas diemžēl ir arī laiks, kad pieaug negadījumu skaits, ko izraisa braukšana pie stūres reibumā. Dāvinot vairākkārtīgi izmantojamos alkometrus, mēs aicināsim tos izmantot ikreiz, kad nav pārliecības - vai alkohola koncentrācija asinīs atļauj vadīt transportlīdzekli. Domājam, ka šādā praktiskā veidā izglābsim vairāk cilvēku no iereibuša šofera pie stūres un sekām, ko šāda rīcība rada”, uzskata ARTA apvienības biedri.

Ikviens, kurš saņems alkometru, tiks lūgts aizpildīt īsu aptaujas anketu un apliecināt to, ka , ka nebrauks pie stūres alkohola reibumā, apzinoties sekas, ko tas rada viņam, ģimenei un līdzcilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!