Latvijas un Krievijas robežpilnvaroto vietnieku palīgu klātbūtnē šodien plkst.9 Krievijas Federācijas robežsargi sākuši 70 metrus Latvijas teritorijā uzstādītās Krievijas Federācijas un Igaunijas robežas robežzīmes nr.1 demontāžu, informēja Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta priekšniece Dace Ūdre.
Jāatgādina, ka Krievijas Federācija ilgāku laiku atzinusi, ka robežstaba nr.1 uzstādīšana Latvijas teritorijā ir "tehniska kļūda", bet pārrunām par tā demontāžu dažādos līmeņos iepriekš nebija pozitīvu rezultātu.

Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš par šī Krievijas Federācijas robežstaba nelikumīgu atrašanos Latvijas Republikas teritorijā pērn novembrī vērsās ar vēstuli pie Krievijas Federālā Robežapsardzības dienesta direktora, Drošības padomes locekļa ģenerālpulkveža Konstantīna Tocka ar priekšlikumu aktīvi risināt šo jautājumu arī Krievijas valdībā. Uz šo priekšlikumu tika saņemta pozitīva atbilde. Paredzams, ka Krievijas Federācijas robežstaba demontāža var aizņemt visu dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!