Naturalizācijas pārvalde (NP) sadarbībā ar ANO Attīstības programmu un EDSO misiju Latvijā Rīgas Latviešu biedrības Zelta zālē 19. septembrī iepazīstinās sabiedrību ar projektu "Latviešu valodas intensīvās apmācības programmas ieviešana naturalizācijas procesa veicināšanai Latvijā", ziņo NP preses dienests.
Projekta mērķis ir izveidot latviešu valodas apguves sistēmu personām, kuras vēlas iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā, tādējādi palielinot naturalizācijas tempu. Šis projekts dos iespēju nepilsoņiem īpaši organizētos intensīvajos kursos bez maksas uzlabot savu latviešu valodas prasmi. Pretendenti pirms kursiem tiks pārbaudīti, lai noteiktu viņu valodas prasmes līmeni un piedāvātu atbilstošu programmu. Šī projekta ietvaros ir paredzēts apmācīt 2000 personu, ziņo NP.

Svinīgajā pasākumā piedalīsies Latvijas valdības, EDSO misijas Latvijā, ANO Attīstības programmas, ārvalstu diplomātiskā korpusa pārstāvji, kā arī pedagogi un citi interesenti. Pasākuma dalībniekus uzrunās Ministru prezidents Andris Bērziņš un citi. Svinīgajām uzrunām sekos īsa preses konference. Projektu finansiāli atbalsta ASV, Zviedrijas un Norvēģijas valdības.

Jau vairākkārt vēstīts, ka Latvija no ES un NATO puses saņēmusi pārmetumus par lēnajiem naturalizācijas tempiem Latvijā, jo pēc uzņemšanas šajās organizācijās tās riskē iegūt lielu skaitu nepilsoņu. Tādēļ Latvija pēdējā gada laikā ar dažādu starptautisku organizāciju palīdzību ir izstrādājusi dažādas programmas, tajā skaitā sabiedrības informēšanas kampaņas, kas sekmētu nepilsoņu informētību un vēlmi iegūt Latvijas pilsonību un integrēties tās sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!