Plānots, ka šoziem Latvijas autovadītāji Internetā varēs iepazīties ar laika apstākļiem uz autoceļiem un autoceļu stāvokli.
Viņš skaidroja, ka šī projekta realizācija ir aizkavējusies Somijas partneru dēļ, bet beidzot viņi ir izteikuši gatavību projekta realizācijai un līdz šai ziemai to varētu īstenot.

Lācis norādīja, ka Latvijas Autoceļu direkcija jau ir veikusi visus sagatavošanas darbus, lai varētu šo projektu realizēt.

Jau ziņots, ka Latvijas Autoceļu direkcija sadarbībā ar Igaunijas, Lietuvas un Somijas ceļu dienestiem plāno izveidot Interneta lapu, kurā, izvēloties valsti vai nu kartes veidā, vai tabulas veidā, varēs uzzināt par stāvokli uz autovadītājus interesējošiem ceļiem.

Iepriekš bija plānots, ka šī Interneta lapa sāks darboties šā gada janvārī.

Latvijā šobrīd uz valsts autoceļiem ir izvietotas 30 meteoroloģiskās stacijas, kuras nosaka gaisa temperatūru, gaisa mitrumu, nokrišņu daudzumu un ar speciālu sensoru palīdzību nosaka ceļa seguma stāvokli.

Autoceļu direkcija nākotnē, tāpat kā Somijā, plāno degvielas uzpildes stacijām un citām stāvvietām piedāvāt uzstādīt "informācijas elektroniskos kioskus", kuros autovadītāji varētu uzzināt par stāvokli uz viņus interesējošajiem autoceļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!