Foto: DELFI
Veicot izmaiņas Valsts ieņēmumus dienesta (VID) vadības struktūrā, plāno palielināt VID ģenerāldirektora vietnieku skaitu.

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) pirmdien žurnālistiem apstiprināja, ka plānots palielināt VID ģenerāldirektora vietnieku skaitu līdz četriem vietniekiem, jo VID ir liela institūcija ar aptuveni 4000 darbinieku un patlaban VID vadītājam ir pārāk daudz tiešo funkciju.

Pagaidām tiek plānots, ka VID vadītāja vietnieki varētu būt četri, taču ar laiku to skaitu, iespējams, varētu palielināt, piebilda ministrs.

Vilks nevarēja pateikt, kad tieši šīs izmaiņas varētu stāties spēkā, tomēr norādīja, ka tam būtu jānotiek tuvākajos mēnešos. Viņš uzsvēra, ka diskusijas par izmaiņām VID struktūrā notiek jau no pavasara beigām vai vasaras sākuma un VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova par plānotajām izmaiņām ir informēta kaut arī patlaban atrodas atvaļinājuma.

Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) žurnālistiem sacīja, ka Finanšu ministrija vēl nav detalizēti informējusi par plānotajām izmaiņām, tomēr no pirmā acu uzmetiena liekas, ka tiek piedāvāts atgriezties pie tās VID struktūras, kas bijusi pirms iepriekšējas reorganizācijas, kad iestādes vadītājam bija četri vietnieki.

Premjers akcentēja, ka ir noteikti jāizvērtē, vai vietnieku skaita palielinājums nepalielinās administratīvos izdevumus.

Par VID ģenerāldirektores pienākumu pildītāju atstātais Tālis Kravalis ierosinājis disciplinārlietu pret savu tuvāko kolēģi un konkurentu cīņā par ģenerāldirektora vietu Aigaru Undzēnu, raksta "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Kravalis nekavējoties izmantojis tiesības, kādas viņam radās 30.jūlijā, kad mēnesi ilgā atvaļinājumā devās VID ģenerāldirektore Nelija Jezdakova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!