Foto: Shutterstock

Vidzemē kāds 38 gadus vecs vīrietis, rīkojoties ar zāles pļāvēju, uzbraucis kājai un satraumējis divus pirkstus, no kuriem viens amputēts pilnībā, bet otrs - daļēji, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Viņa pastāstīja, ka aizvadītajā diennaktī mediķiem nācies saskarties arī ar citiem gadījumiem, kas saistīti ar zāles pļaušanu, krūmu griešanu, malkas ciršanu un citiem sezonas darbiem.

Vidzemē kādam 61 gadu vecam vīrietim, kurš pirkstus savainojis, tīrot zāles pļāvēju, konstatēta trīs pirkstu daļēja traumatiska amputācija, bet 19 gadus vecs puisis, mājās zāģējot malku, iezāģējis rokā. Viņam konstatēta plaša brūce apakšdelmā ar muskuļu un cīpslu bojājumu.

Zemgales reģionā 31 gadu vecs vīrietis, cērtot malku, iecirtis rokā. Viņam konstatēta viena pirksta trauma ar kaulu bojājumu. Toties 54 gadus vecs vīrietis, pie mājas apzāģējot krūmus, ar fleksi savainojis četrus pirkstus. Viņam konstatētas brūces un kaulu lūzums. Krūmu apzāģēšana traumatiski beigusies arī kādam 37 gadus vecam vīrietim, kurš savainojies ar krūmgriezi. Viņam konstatēta plaša brūce apakšdelmā ar muskuļu un cīpslu bojājumu.

Kā uzsvēra Vītola, veicot sezonālos darbus, cilvēkiem nevajadzētu aizmirst par drošību.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi kopumā devušies uz 1185 izsaukumiem, no tiem 170 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!