Pļaviņu novadā applūdušas vairākas pašvaldības ēkas un privātmājas, pastāstīja Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde.

Viņa sacīja, ka ūdens līmenis Daugavā pie Pļaviņām ir pārsniedzis kritisko robežu un sākušies plūdi. "Ūdens diemžēl sācis ienākt pilsētā. Sāk applūst pašvaldības ēkas un privātmājas. Vēl nezinu, cik daudz, jo pilsēta ir gara," teica Žilde, piebilstot, ka domes amatpersonas patlaban apzina situāciju. Tāpat pagaidām neesot iespējams pateikt, cik daudz cilvēkus plūdi skāruši.

Pēc domes priekšsēdētājas teiktā, negatīvi vērtējams tas, ka plūdi sākušies naktī, kad ir slikta pārredzamība un grūti kontrolēt situāciju. "Plūdi vienmēr sākas naktī nevis dienā, kad viss ir mierīgi un labi pārredzams. Pļaviņām tas ir raksturīgi, ka parasti plūdi notiek naktī. Kritiska situācija," sacīja Žilde, piebilstot, ka iepriekš pastāvēja cerība, ka plūdi pilsētā nesāksies, jo pie Pļaviņām, Daugavas šaurākajā vietā, kur upe met līkumu, ledus aizplūda. Sākotnēji šķita, ka viss būs kārtībā, bet cerības bija veltas, atzina Žilde.

Pēc viņas teiktā, sliktās pārredzamības dēļ patlaban ir grūti izvērtēt, vai un cik daudz ledus nosprostojumu izveidojušies upē.

Jau vēstīts, ka piektdien ap plkst. 17 Daugavā pie Pļaviņām sākās ledus kustība un plkst. 18.30 ūdens līmenis sasniedza 11,57 metrus virs stacijas nulles punkta jeb 47 centimetrus virs kritiskās atzīmes.

Saistībā ar iespējamajiem plūdiem Pļaviņu novada domē piektdienas vakarā plkst. 21 sasaukta Civilās aizsardzības komisijas ārkārtas sēde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!